SON DAKİKA
Hava Durumu

Öykü Serter'in isyanı: Şuursuz bakanlarını da al git ey iktidar!

Ünlü sunucu Öykü Serter, İzmir depremi ardından yaşananlar üzerine çok sert açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2020 11:06
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2020 11:06
https://www.abcgundem.com
Öykü Serter'in isyanı: Şuursuz bakanlarını da al git ey iktidar!

Öykü Serter, iktidar, muhalefet ve topluma sert eleştiriler yönelttiği açıklamasında, “Sarayın günlük harcaması 10 milyon, İzmir’e çıkan ödenek 5 milyon! Sadaka mı veriyorsunuz bu nedir Allah aşkına? Milletin a...koyacağız diyen Cengiz'in affedilen vergisi 425 milyon!” dedi.

Depremle ilgili önergeleri reddeden, imar barışında imzası olan herkesin masum insanların ölümünde rolü olduğunu kaydeden Serter, "Bu saatten sonra bu iktidara hesap sormayan geleceklere razı olmuş demektir" dedi.

Serter’in açıklamasının tamamı şöyle:

Bu şiddette bir depremde o evler yıkılmayıp sapasağlam kalsaydı bize mucize aslında gel gör ki, bu toprakların yokluk ve ölüm güzellemeleri, akıl, bilim ve teknolojiyle çözümlenebilecek insan odaklı meselelerin kadere yüklenmesi, siyaseten bu milletin duygusallığının suistimal edilmesi bize üç yaşındaki Aydan’ın hayata uzanan elinin mucize olduğu kabulünü mecbur kılıyor.

Peki… Deprem Allah’tan ama insana verdiği akıl da... Birini kullanmadan diğerine sığınamazsınız. Sen tedbirini al gerisi Allah’tan deriz. Yani o evlerin yaşanamaz olduğunu bile bile yaşanan bu acıların suçunu Allah’a atıp tertemiz sıyrılamazsınız. Kadere rıza başka bir şey...

Depremle ilgili önergeleri reddeden, imar barışında imzası, yetkisi, etkisi olan herkes sorumlu. Herkes bu masum insanların ölümünün sebebi, katili... Deprem vergilerini çalan - evet çalan (hesabını veremiyorsanız çalınmıştır!) herkes bu acının müsebbibi, bu saatten sonra bu iktidara, idarecilere, yetkilere hesap sormayan herkes de başına geleceklere razı olmuş demektir. Artık kendimize gelelim, yeter diyelim; öfkemize sahip çıkalım. Bu halkın aklıyla, duygusallığıyla, imanıyla dalga geçer gibi oynadığınız, suistimal ettiğiniz yeter!"

İktidarı ayrı, muhalefeti ayrı... İtişiyormuş gibi yapıp el ele bu milletin burnundan getirdiniz; fakirleştirdiniz. Sarayın günlük harcaması 10 milyon, İzmir’e çıkan ödenek 5 milyon! Sadaka mı veriyorsunuz bu nedir Allah aşkına? Milletin a...koyacağız diyen Cengiz'in affedilen vergisi 425 milyon!

Şu yardımlaşmayı, dayanışmayı gördükçe bizi bizle bırakın, biz kendimizi kurtarırız, yaşatırız, yönetiriz, neyimiz varsa paylaşırız.

Bu birlik beraberlikten şov malzemesi çıkarmayı, enkaz üstüne çıkıp bonus toplamayı, yarın hava soğuk değil, yağmur da yok açıkta kalın, diyebilen bakan utanmazlığını, halkımız da çürük binalarda oturmasalarmış arsızlığını, ‘Ayda'nın acıyan yeri yok, köfte ayran istiyor’ diyen şuursuz bakanlarını da al git ey iktidar.



Öykü Serter kimdir? Öykü Serter nerelidir? Öykü Serter kaç yaşında?

Öykü Serter, 26 Şubat 1975 tarihinde Ankara'nın Çankaya semtinde doğmuştur. Ankara Ted Kolejinden mezundur.

Hacettepe Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunu. Ayrıca Latin Dili ve Edebiyatı okudu.

Galatasaray Üniversitesi'nde Radyo-TV yüksek lisansı yaptı. Bahçeşehir Üniversitesi'nde sinema-medya doktorasına devam ediyor.



Ekranların en güzel sunucularından biri olan Öykü Serter'in adı bir çok isimle anıldı. Ancak ünlü sunucu hiç evlenmedi. Bunun sebebini de verdiği röportajda şöyle anlatıyor:

-Bir kere evlilik aşamasına geldim ama olmadı. Hayatı paylaşabileceğim biri karşıma çıkmayınca, yaş konusu beni hiç rahatsız etmedi. Aşk, arayınca bulunan bir şey değil.



Yaş ilerledikçe daha da zorlaşıyor. Ben de çocuk gibi, hayatı çok ciddiye almayan biri olarak yoluma devam ediyorum.

Öykü Serter kazancı ve zayıf olmasının sebebi olan hastalığı hakkında da şunları anlatmıştı:



İBS (İrritabl Bağırsak Sendromu) olarak bilinen bir hastalığım var. Her şeyi yiyemiyorum çünkü sindiremiyorum. Diyetisyenlerin hazırladığı bir yemek listem var, ona uymak zorundayım. ‘Akdeniz diyeti’ dedikleri, balık ve sebze ağırlıklı beslenme şekli mecburiyetim oldu. Çikolata, şeker sevmem, çay tiryakisiyim. Bu yüzden de çok zayıfım.



Öykü Serter, kurbağa branşında milli takım düzeyinde yarışan bir yüzücüdür. Yüzme dalında 250'si altın olmak üzere toplam 800 madalya kazanmış. Öykü Serter, 1.67 boyunda ve 47 kilo olmasına rağmen sporcu olmasının doğal bir sonucu olarak; bir kadın için oldukça kaslı sayılacak şekilde adaleli, atletik bir vücudu var.
Medya sektörüyle Capital radio da dj lik yaparak tanıştı.



Ardından Number One Fm'de çalışmıştır. Daha sonra Cine 5'te yayınlanan "5'de 5" isimli müzik programıyla dikkat çekti. 5 te 5'ten sonra bir süre haber/ belgesel programı hazırlamış daha sonra da konuklu müzik programı sunmuştur. En büyük özelliklerinden biri bütün metinlerini kendisi hazırlamasıdır.



Biri Bizi Gözetliyor "BBG" isimli programın yayınlanan tüm bölümlerini sundu. Osmanlıca merakının yanı sıra kendi yarattığı "sevgili izlekler" cümlesi de epey dikkat çekmiştir. Biri Bizi Gözetliyor'dan sonra Akademi Türkiye ve Anadolu Rüzgarı yarışma programlarınında vazgeçilmez sunucusu olmuştur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.