Serdar Ortaç kimdir, kaç yaşında, nereli? Serdar Ortaç şarkıları nelerdir?

Star Tv'nin sevilen programı İbo Show, 31 Aralık Cuma günü yılbaşı özel programı ile ekrana geliyor. Birbirinden önemli isimlerin yer aldığı programın konukları arasında Serdar Ortaç da yer aldı. Serdar Ortaç kimdir?

Serdar+Orta%C3%A7+kimdir,+ka%C3%A7+ya%C5%9F%C4%B1nda,+nereli?+Serdar+Orta%C3%A7+%C5%9Fark%C4%B1lar%C4%B1+nelerdir?
ABONE OL
 
İbo Show Yılbaşı Özel programı konukları arasında Gülben Ergen, Serdar Ortaç, Ümit Besen, İrem Derici, Ceylan, Mahmut Tuncer, İdo Tatlıses, Şafak Sezer ve Oryantal Didem yer alıyor.
 
Serdar Ortaç kimdir?
 
1970 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Serdar Ortaç, aslen Kastamonulu'dur. İlk öğretimini Kocamustafapaşa'da ve ortaokul öğretimini Suadiye Lisesi'nde tamamladı. Haydarpaşa Meslek Lisesinde torna tesviye bölümünde liseyi bitirdi. Babası küçücük bir dükkanda torna tezgahı olan plastik kalıpçısıydı. 1977 yılında torna dükkanında babasının yanında çalıştı, sokakta simit ve su sattı, iş hayatını öğrendi.
 
Yüksek öğretimine Bilkent Üniversitesi Amerikan Dili ve Edebiyatı Bölümünde başladı, ancak eğitimini yarıda bıraktı.
 
Daha sonra,  İstanbul'da özel radyolarda program yapımcısı ve sunucu olarak çalıştı. Programlarını dinleyen bir plak yapımcısı tarafından Raks müzik şirketi ile anlaşma yapması  bugüne kadar yazdığı şarkılarını, kendi sesi ile seslendirme şansını yakaladı ve ilk albümünü yaptı. 1994 yılında ilk albümü Aşk İçin-Karabiberim ile müzik dünyasına merhaba dedi.
 
1996'da ikinci albümü olan ‘Yaz Yağmuru’nu yaptı Bu albümün tamamını ispanyolca seslendirerek Meksika’da bir albüm yaptı. Albümün açılış parçası olan Ben Adam Olmam'ın İspanyolca versiyonu Loco Para Amar Meksika radyolarında da çalındı. Daha sonra Türkiye'de de bu albümü , İspanyolca bir single olarak hazırladı.
 
1998 senesinde Gecelerin Adamo, 2000 yılında Bilsem ki, 2003 yılında Okyanus, 2004 yılında ise Beni Unut albümlerini satışa sundu.
 
2001 yılında daha önce Sibel Can'ın seslendirdiği Padişah adlı şarkısı koca bir sene boyunca yılın en sevilen şarkısı oldu. Bu bestesi ile “Milliyet Yılın Şarkısı” ödülünü aldı.
 
2005'in ilk haftasında Bu Şarkılar Kimin İçin adlı Mavi Ağaç Yayıncılık'dan yayımlanan ilk kitabıyla hayranlarının karşısına çıkan Serdar Ortaç, aynı yıl “Kral TV Video Müzik Ödülleri”nde hem “En Çok Albüm Satan Sanatçı” hem de “En İyi Pop Erkek Sanatçı” kategorilerinde iki ödüle birden layık görüldü.
 
Serdar Ortaç Diskografi
 
Aşk İçin (1994)
Yaz Yağmuru (1996)
Gecelerin Adamı (1998)
Bilsem ki (1999)
Okyanus (2002)
Çakra (2004)
Mesafe (2006)
Nefes (2008)
Kara Kedi (2010)
Ray (2012)
Bana Göre Aşk (2014)
Çek Elini Kalbimden (2015)
Serdar Bizi Diskoya Götür (2015)
Gıybet (2016)
Cımbız (2017)
 
>