SON DAKİKA
Hava Durumu

'İnsanlar soğuktan hayatını kaybedebilir'

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 kentin etkilendiği 7,7 ve 7,6'lık depremlerin ardından 20:28 itibarıyla bin 651 kişinin hayatını kaybettiği 11 bin 119 kişinin ise yaralandığı bildirildi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş Halk TV'de bölgedeki son durumu aktardı.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2023 22:48
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2023 22:48
https://www.abcgundem.com
'İnsanlar soğuktan hayatını kaybedebilir'

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından yakın şiddette bir deprem daha yaşandı. AFAD'ın şiddetini 7,6 olarak belirlediği ikinci depremin ardından ölü ve yaralı sayısı artmaya devam ediyor.

Halk TV'de Şirin Payzın'ın Sözüm Var programına telefonla bağlanarak katılan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş Hatay'daki son durumu değerlendirdi.

'İnsanlar soğuktan hayatını kaybedebilir'

"Yeni şehir hastanemiz zarar gördü. Eski devlet hastanemiz ve özel hastanemiz zarar gördü. Devlet hastanesinin bir kısmında çok zarar var bu yüzden doktorlar ve sağlık çalışanları yaralılara yeteri kadar müdahalede bulunamıyor. Hatay’da 1200 civarında bina yıkıldı. Arama kurtarma ekiplerine ihtiyacımız var" diyen Savaş sözlerine, "İnsanlar hipotermiden hayatını kaybedebilir. Hava soğuk. Sabaha kadar dayanamayabilirler. En çok ihtiyacımız olan profesyonel ekipler. İkincisi barınma sorunumuz var, çadırlar lazım bize. Üçüncüsü insanların giyim kuşam ve suya gıdaya ihtiyacı var. Belediye çalışanlarının çoğu da enkaz altında, yakınlarını kaybeden var. Kurtarması gereken insanlar bu işin eğitimini almış insanlar, çok az insan bu konuda profesyonel" diyerek havanın soğukluğuna dikkat çekti.

'Büyük bir iletişim sıkıntısı var'

AFAD'ın merkezi olarak İl Jandarma Komutanlığının bahçesini kullandığını belirten Savaş, itfaiye ve AFAD binasının yıkıldığını aktardı.

"İnanılmaz bir iletişim sıkıntısı var. Çoğu yerde elektrik yok, telefonlar çekmiyor. İlgili kişilerle iletişim kuramıyoruz" diyen Savaş, "Burada hastalar çok zor durumda. Doktorların yarısı işe gelememiş durumda. 3 4 yere hastane kurulmalı çok ihtiyacımız var" diyerek sözlerini bitirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.