Çoşkun Sabah kimdir, kaç yaşında? Çoşkun Sabah nereli, şarkıları?

Sibel Can ve Hakan Altun ile usta klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici'nin sunumuyla ekrana gelen Şarkılar Bizi Söyler, yılbaşı özel programı ile ekrana geliyor. Yılbaşına özel programın konukları arasında Çoşkun Sabah da yer aldı. Çoşkun Sabah hakkında merak edilenlere haberimizin detayından ulaşabilirsiniz.

+%C3%87o%C5%9Fkun+Sabah+kimdir,+ka%C3%A7+ya%C5%9F%C4%B1nda?+%C3%87o%C5%9Fkun+Sabah+nereli,+%C5%9Fark%C4%B1lar%C4%B1?
ABONE OL
 
Şarkılar Bizi Söyler, 31 Aralık Cuma günü yılbaşı özel programı ile ekrana geldi. Programın konukları ise, Hande Yener, Uğur Aslan, Cengiz Kurtoğlu, Çoşkun Sabah, Resul Dindar, Harem, Özgür Can Çoban, Ömer Faruk Bostan, Rumeli Orhan&Kemal, Ankaralı Çoşkun ve Elmira Dans Grubu oldu.
 
Çoşkun Sabah kimdir?
 
Coşkun Sabah, (d. 16 Ekim 1952; Diyarbakır, Türkiye), Süryani asıllı Türk şarkıcı-şarkı yazarı ve udidir.
 
Annesinin adı Roza, babasının adı Tekin'dir. Evli ve iki kız babasıdır, kızına annesinin adını koymuştur. Çok sayıda hit olmuş bestesi vardır ve 1980'li yılların sonu 1990'lı yılların başında büyük bir çıkış yakalamış olup TSM-Pop ve fantezi müzik arasında, kendisinin "Coşkun Sabah tarzı" olarak adlandırdığı bir tarzda müzik yapmıştır. Son yılların önemli ud virtüözlerindendir.
 
1990 yılında piyasaya çıkan Beni Unutma-Aşığım Sana adlı albümü 3 milyon satarak Türkiye'de tüm zamanların en çok satan albümlerindendir. Altın çağlarını yaşadığı dönemlerde işletmeciliğini de kendisinin yaptığı Sies isimli mekânda çıkmaktaydı. Önce Özel Konser isimli kaseti yüzünden 3 kaset yaptığı Oscar Plakçılık'la, daha sonra Gel Gelebilirsen isimli kasetini şarkılarının üzerine şiirler ekleyerek tekrar piyasaya süren plak şirketiyle ve en son olarak da 1992'de bitmeden ve izinsiz olarak piyasaya sürülen İsyanlardayım isimli albüm nedeniyle 3 albüm çıkardığı Emre Plakçılık'la davalık oldu[1].
 
Kütahya'da yapılan konserinde şimdiye kadar yaptığı en iyi bestesinin Anılar olduğunu ifade etmiştir.
 
Kışın İstanbul'da sahne almakta, yazın ise yeni besteler yapmak için Türkbükü, Bodrum'daki evine kapanmaktadır. Gülben Ergen'in de aranjörlüğünü yapan Taşkın Sabah kardeşi, keman ve ud sanatçısı olan ve Avustralya'da yaşayan Bülent Sabah ise ağabeyidir.
 
Elektro Udun yaratıcısı
 
1997 yılında tasarladığı elektro ud ile sahne performansını artıran Sabah, elektro udunun patentini almadığı için çok pişmanlık duymaktadır. Elektro ud ile sahnede daha aktif olan Sabah, artık sahneye hep bu udla çıkmaktadır.
 
Diskografisi
 
Albüm - LP
 
1979 - Bir Tanrıyı Bir de Beni Unutma - Burç LP-505
 
1980 - Armağan - Erenler LP-207
 
1981 - Aşk Kitabı - Polydor LP-2480545
 
1982 - Bir Pazar Günü - Balet LBN-246
 
1983 - Son Buluşmamız - Oskar LP-234
 
1983 - Son Buluşmamız - Türküola Almanya LP 7470
 
1986 - Hatıram Olsun - Oskar LP-252
 
1986 - Hatıram Olsun - Türküola Almanya LP 7516
 
1987 - Benimsin - Oskar LP-87.34.Ü.041
 
1989 - Ağlamak İstiyorum - Emre Plak LP-88.34.Ü.029
 
1990 - Beni unutma - Aşığım Sana - Emre Plak LP-548
 
2012 - Ağlamak istiyorum - Anılar - Emre Plak 1012
 
Albüm - Kaset
 
1979 - İşte Bizim Hikâyemiz - Türküola Almanya 1123
 
1981 - Aşk Kitabı - Türküola Almanya 1499
 
1982 - Bir Pazar Günü - Balet 6083
 
1983 - Coşkun Sabah 3 / Beddua - Minareci Almanya 3688
 
1983 - Son Buluşmamız - Oskar
 
1983 - Bir Pazar Günü - Türküola Almanya 1717
 
1983 - Son Buluşmamız - Türküola Almanya 1785
 
1984 - Acı Hatıralar - Türküola Almanya 1855
 
1985 - Hatıram Olsun - Türküola Almanya 1952
 
1986 - Beddua - Minareci Almanya 4180
 
1986 - Hatıram Olsun - Oskar 252
 
1986 - Elveda Gençliğm - Türküola Almanya 2292
 
1987 - Benimsin - Minareci Almanya 4219
 
1988 - Özel Konseri - Oskar 042
 
1988 - Gel Gelebilirsen - Tim 021
 
1989 - Biz Ayrılamayız - Aziz Plak
 
1989 - Ağlamak İstiyorum / Anılar - Emre Plak 585
 
1989 - Ağlamak İstiyorum - Minareci Almanya 4320
 
1989 - Sevene Sor - Oskar 062
 
1989 - Biz Ayrılamayız - Uzelli Almanya 175
 
1990 - Beni Unutma / Aşığım Sana - Emre Plak 609
 
1990 - Hatıram Olsun - Türküola Almanya 2385
 
1991 - Haberin Var mı - Emre Plak 616
 
1992 - Hep Sen Varsın - Minareci Almanya 4531
 
1995 - Hatıralar - Best Of - Emre Plak 615
 
Albüm - CD
 
1989 - Ağlamak İstiyorum / Anılar - Emre Plak 001
 
1990 - Beni Unutma / Aşığım Sana - Emre Plak 013
 
1991 - Haberin Var Mı - Emre Plak 026
 
1992 - Kör Aşık - İsyanlardayım - Emre Plak 033
 
1993 - Alıştım Sana - Raks Müzik
 
1994 - İşte Coşkun Sabah - Raks Müzik
 
1995 - Ayrılmayalım - Mert Müzik
 
1997 - Şahika - Mert Müzik
 
1998 - Bir Gün Gelecek - İdobay
 
2003 - Okyanus & Best Of - Seyhan Müzik
 
2011 - Aşk Kitabı - Ossi Müzik
 
2014 - Nihayet - DMC
 
>